У Херсон надійшли СЕС та сонячні панелі зі США та Канади

23 Серпня 2023

Підготовка до зими триває, є побоювання, що енергетична система України може не витримати сезонного навантаження через пошкодження об’єктів критичної інфраструктури. Тому альтернативна енергетика дуже актуальна.

Сонячні електростанції Sun Kit та панелі Sun Tarp передали Херсону благодійники зі США та Канади. Про це розповіла депутат Херсонської міської ради Галина Лугова.

За її словами, допомогу місту у вирішенні енергетичних проблем, що гостро стоять внаслідок бойових дій, російських обстрілів та підриву окупантами Каховської ГЕС, надали благодійні американські та канадські організації, а також БФ «Захист», БФ «Мамай». Сума, на яку надано допомогу, становить понад один мільйон гривень, зазначила депутат. Допомога надійшла на КП «Херсонміськводоканал», до лікарень імені Тропіних та Карабелеша, управління «Поліції охорони» міста.

У планах – забезпечення сонячними панелями та СЕС станції переливання крові, міських лікарень, «Пунктів незламності», ЦНАП та інших об’єктів життєдіяльності міста.