Карітас-Спес Україна відкриває реєстрацію на ваучери для ВПО

15 Листопада 2023

БФ “Карітас-Спес Україна” протягом зими реалізовує проєкт підтримки ВПО, у рамках якого бенефіціари отримають дієву підтримку у вигляді ваучерів для закупівлі продуктів харчування та засобів гігієни.

У період грудень 2023 -січень 2024 в осередках м. Житомир, м.Київ, м.Умань, м.Вінниця, м.Старокостянтинів , м. Хмельницький, м.Львів, м.Луцьк, м.Рожище, м.Одеса, м.Харків, м.Запоріжжя, м.Кременчук, м. Дніпро, м.Виноградово, м.Берегово, м.Мукачево буде надана допомога потребуючим у вигляді продуктових і гігієнічних ваучерів. Не більше 4 ваучерів на родину за одну видачу.

Надання допомоги здійснюється внутрішньо​ переміщеним особам (довідка ВПО після 24 лютого 2022 року), перевагою буде наявність довідки ВПО з 01.04.2023 року,​ серед них:

  1. Сім’ї ВПО з дітьми до 18 років – родина першого ступеня (тато, мама+діти)
  2. Вагітні (більше 12 тижнів)
  3. Люди похилого віку (70+), 1-2 людини, родина першого рівня
  4. Люди з інвалідністю (І або ІІ група) або дитиною з інвалідністю. ​

Під “родиною” мається на увазі тільки сім’ю першого рівня, тобто, дружину, чоловіка та дітей (або прийомних дітей). Також в рамках проєкту родиною вважається одинока особа або літнє подружжя. Учасники попередньої Програми “Продуктові набори” та “Набори засобів для гігієни” не можуть брати участь у Програмі з видачі ваучерів.

Онлайн форма доступна за посиланням: https://is.gd/kkx6DM. Телефон гарячої лінії КАРІТАС-СПЕС Україна з питань отримання гуманітарної допомоги: 0800300344. Дзвоніть з понеділка по п’ятницю з 9:00 по 18:00. Дзвінки з мобільних операторів безкоштовні.