Херсон отримає від Японії техніку, яка дозволить повторно використовувати будівельне сміття

1 Лютого 2024

Про це повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

З 25 січня в Токіо розпочались навчання представників органів місцевого самоврядування міст України, які найбільше постраждали від руйнацій.

Навчання проходять у рамках програми JICA “Підвищення спроможностей громад для управління відходами від руйнувань та переробки” і повністю фінансуються за рахунок коштів японських партнерів.

Японія має величезний досвід в управлінні відходами від руйнацій, їх сортуванні, переробці та утилізації, бо розташована у сейсмічно активній зоні і постійно потерпає від землетрусів.

В Україні до значних руйнувань призвели бойові дії. Крім того, влітку минулого року вступив у дію Закон “Про управління відходами”, тому досвід Японії для нас дуже корисний.

Наразі представники українських міст знайомляться з технікою та обладнанням для переробки відходів від руйнувань, які будуть передані їм у користування в рамках підписаної угоди між Урядами країн.

Херсон очікує на потужну техніку з переробки будівельного сміття, яка подрібнює асфальт, бетон для повторного використання. Ще надійдуть машини для перевезення та навантаження відходів.