У Посад-Покровському звели 5 нових будинків та відновили електропостачання

5 Березня 2024

Село Посад-Покровське Чорнобаївської громади увійшло до програми комплексної відбудови.

Заступник очільника Херсонської ОВА Антон Самойленко розповів про те, що планується зробити у селі, які комунікації та соціальну інфраструктуру вже полагодили та як довго триватиме відновлення населеного пункту.

Про це повідомило видання “МОСТ”.

У Посад-Покровському треба відремонтувати 800 будинків. Наразі Агенція відновлення провела 79 тендерів.

У планах – будівництво нової школи, дитсадку, приміщення старостату, амбулаторії, Центру безпеки і ЦНАПу.
За інформацією ХОВА, в процесі відновлення виникають деякі проблеми, зокрема, з проєктуванням, прийняттям рішень та фінансуванням, а також відсутністю у людей документів на нерухомість. Деяких місцевих мешканців непокоїть, що замість своїх домівок їм доведеться жити у котеджах.

“Ви розумієте, ступінь руйнації будівель має категорійність, тобто, три категорії. Перша – аварійна відбудова, коли пошкодження відносно невеликі – вікна, двері. Друга – поточний ремонт, коли до вікон і дверей додається, наприклад, відновлення даху. Третя – коли є потреба в будівництві нової оселі”, – пояснив заступник очільника ОВА.

Так, у Посад-Покровському вже збудували 5 нових осель, у кожній з яких є підвал-сховище та мінімальний набір меблів.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Херсонські області відзвітувала про проведені роботі у Посад-Покровському на кінець лютого 2024 року.

У населеному пункті пошкоджено близько 500 будинків і стільки ж зруйновано. До початку повномасштабного вторгнення тут проживало 2 тисячі людей, а наразі повернулось близько 800. Тому у першу чергу треба відбудувати їхні домівки.