У Дар’ївській громаді планують розширити проєкт щодо соціальних пралень

8 Березня 2024

Місяць тому у Дар’ївській СТГ відкрилася мережа соціальних пралень. Проєкт реалізували у трьох селах громади.


Про результати роботи закладів виданню bilozerka.info розповіла Наталя Гридіна, керівниця відділу регіонального розвитку, інвестицій та проєктної діяльності Дар’ївської сільської ради.

“Кошти на реалізацію нашого проєкту виділив “Благодійний фонд “Стабілізейшен Суппорт Сервісез”. Місяць громадські пральні працювали за рахунок цього гранту. Спочатку нам придбали три потужних пральних машини, які розраховані на 12 кілограмів білизни, і три сушарки. Оплачували електроенергію та зарплатню працівницям пралень”, – повідомила пані Наталія.

Наразі громада продовжує проєкт вже за свої кошти і буде шукати нові можливості для підтримки функціонування відкритих закладів. Адже популярність громадських пралень у місцевих – дуже висока. Буває, навіть є черга на кілька днів наперед, бо записуються люди з інших сіл.

“Проєкт соціальних пралень на базі КНП “Центр надання соціальних послуг” плануємо розширити ще на кілька населених пунктів громади. Праль ми переводимо на посади соціальних працівниць, адже їх робота – так само суспільно-корисна”, – розповідає посадовиця.

Засоби для прання були надані благодійниками для закладів у Дар’ївській громаді на два місяці, тож запас ще є. Отримане обладнання залишається. Також кожна пральня обладнана на випадок надзвичайних ситуацій генераторами, гідрофорами, баками тощо. Робота мережі соціальних пралень стала корисною для жителів Дар’ївської СТГ, особливо для людей з інвалідністю, пенсіонерів, багатодітних родин.