Три сільські хаби розпочали роботу на Херсонщині

13 Березня 2024

Три сільських хаби для допомоги родинам з дітьми почали працювати у Херсонській області взимку 2024 року. Тут сімʼї можуть отримати інтегровану психосоціальну підтримку, яка базується на співпраці психологів, логопедів та соціальних працівників. Від хабів у громадах також працюють мобільні бригади.

Хаби діють в межах проєкту ГО “Успішна жінка” та ЮНІСЕФ у співпраці з місцевою владою, пише “Громадський вісник Херсонщини”.

У селах бракує місць для живого спілкування дітей та батьків, тож три хаби розпочали роботу в селах Надеждівка, Лиманець та Чорнобаївка. Через інтенсивні обстріли ремонт в деяких з них досі продовжується.

Хаб в селі Надеждівка активно працює з початку січня і за цей час тут провели майже 30 заходів для дорослих та дітей: заняття з мінної безпеки, творчі майстер-класи, лекції з позитивного батьківства та багато іншого. Відділ освіти  Білозерської сільської ради надав комфортне та безпечне приміщення з укриттям, а за допомогою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) локацію обладнали меблями, навчальними матеріалами та девайсами.

Хаб в селі Чорнобаївка працює вже місяць і плідно співпрацює з відділом соціального захисту сільської ради – завдяки цьому на заняття змогли запросити всіх, хто потребує допомоги. 

Третій хаб знаходиться у селі Лиманець, за місяць роботи тут провели понад 10 заходів з психосоціальної підтримки – як безпосередньо в хабі, так і на виїзних зустрічах в  різних селах  Дар’ївської громади.