Фахівці з 12 областей України відновили 1120 будинків, пошкоджених обстрілами на Херсонщині

19 Березня 2024

На Херсонщині триває відновлення будинків, які постраждали від обстрілів російських терористів. Роботи проводять в рамках різних проєктів та держпрограм.

За минулий тиждень (з 11 по 17 березня) в межах проєкту «Пліч-о-пліч» на Херсонщині відремонтували 91 об’єкт, ще 108 нині в роботі. Загалом за час роботи проекту фахівці з інших регіонів вже відбудували майже 1120 будинків на Херсонщині, які постраждали від російської агресії. Про це під час щотижневого брифінгу розповів начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Нагадаємо, в 2023 році після з метою відновлення пошкоджених будинків на деокупованій частині Херсонщини був створений проєкт «Пліч-о-пліч». Як сказано на сайті Президента, 12 областей України взяли патронат над окремими громадами Херсонщини та допомагали людям відновити їхнє житло.

«Регіони самостійно виділяли ресурси, своїх спеціалістів та все літо й осінь 2023 року працювали, щоб понад тисяча сімей Херсонщини змогли провести зиму в нормальних умовах. Вже у 2024 році, окрім Херсонщини, ми будемо масштабуватися на інші регіони, які потребують допомоги», – розповів заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.

За останній тиждень жителі Херсонщини подали 61 заявку на отримання компенсацій за програмою єВідновлення. «29 родин отримали схвальне рішення, їм призначили виплати на понад 4,5 млн грн., – розповів голова Херсонської ОВА. – Також маємо 25 сформованих житлових сертифікатів на більш ніж 35 млн. грн. Ще 19 заяв отримали від власників вщент зруйнованих осель. Їх опрацьовують комісії».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компенсація за знищене житло: відповіді на найпоширеніші запитання

На Херсонщині тривають роботи з облаштування модульного містечка, де розмістяться 360 жителів, які втратили домівки або були вимушені їх покинути. Наразі завершені роботи по монтажу модулів. «Вже встановили стовпи зовнішнього освітлення, облаштували побутову каналізацію та водопровід. Наразі облаштовуємо свердловину, розпочали роботи з благоустрою території та дитячих майданчиків», – розповів начальник ХОВА.