У Станіславській громаді реалізують одночасно кілька проєктів відновлення та розвитку

4 Квітня 2024

Так, ініціатива «Порядок і спокій» втілюється завдяки співпраці з БФ «Об`єднання» в рамках Програми розвитку ООН за напрямом «Громадська безпека та соціальна згуртованість». Спільні зусилля громади з партнерами спрямовані на покращення умов для ефективної роботи дільничного офіцера поліції. При цьому громада надала приміщення, забезпечила будівельними матеріалами для проведення ремонту.

Благодійники завдяки співпраці з ПРООН надали меблі, побутову та оргтехніку для облаштування кабінету, а також кімнати для відпочинку дільничного. В межах проєкту надійшли й камери відеоспостереження, які встановлять в усіх населених пунктах громади, що дозволить покращити безпекову ситуацію та дасть можливість виявляти правопорушення та попереджати скоєння злочинів. Безпечна громада – важлива умова для комфортних умов проживання мешканців.

У тісному партнерстві працює з громадою й Міжнародний Комітет Червоного Хреста, який допоміг з ремонтно-будівельними матеріалами для швидкого ремонту пошкодженого ворогом житла.

Організація надала ОСБ-плити, брус, дошки, шифер, цвяхи, що вкрай потрібне для відновлення житлових будинків та комунальних будівель, котрі були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів.

Програма DOBRE ще один надійний партнер громади, який допомагає забезпечувати її комунальні підприємства новою технікою. Серед останніх цінних надбань для цієї весняної пори – отримані сівалка та дискова борона в рамках проєкту місцевого економічного розвитку «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність». Це чергова вагома допомога громаді від міжнародних донорів та важлива підтримка в відновленні та розвитку.

Важливою сферою в розвитку та оновленні громади після деокупації є й Центр надання адміністративних послуг Станіславської сільської ради. Завдяки налагодженій ефективній роботі та співпраці з проєктами упродовж березня ЦНАПом надано 825 адміністративних послуг та понад 300 консультацій громадянам. Здебільшого це реєстрація права власності на нерухоме майно, оформлення пільг на житлово-комунальні послуги, довідок, отримання витягів про реєстрацію місця проживання, допомога на проживання ВПО, державна реєстрація речових прав тощо. Здійснено також 12 виїзних прийомів, а для маломобільних осіб та осіб з інвалідністю надається послуга «мобільний адміністратор».