У Херсонській громаді встановили податкові пільги для певних категорій землевласників і землекористувачів

2 Травня 2024

Розпорядженням начальника Херсонської міської військової адміністрації від 30.04.2024 “Про встановлення податкових пільг у 2024 році” встановлено у 2024 році пільгу розміром 100 % зі сплати:

1. Єдиного податку для платників єдиного податку четвертої групи.

2. Плати за землю (земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності):

2.1. Суб’єктам господарювання, які припинили господарську діяльність на території Херсонської міської територіальної громади у порядку, визначеному чинним законодавством (шляхом видання відповідного наказу про припинення діяльності).

2.2. Органам місцевого самоврядування, державної влади та утворених ними комунальних і державних підприємств, установ, закладів та організацій, акціонерним товариствам, 100 відсотків акцій у статутному капіталі яких перебувають у державній власності.

2.3. Власникам земельних ділянок та землекористувачам таких категорій земель:

– сільськогосподарського призначення, за усіма видами цільового призначення: 01.01 – 01.19;

– житлової та громадської забудови, за видом цільового призначення: 02.01. “Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)”, для фізичних осіб (не застосовується для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців);

– лісогосподарського призначення, за усіма видами цільового призначення: 09.01 – 09.05;

– водного фонду, за усіма видами цільового призначення: 10.01 – 10.16.

З метою запобігання виникнення податкового боргу та/або врегулювання питань податкових зобов’язань рекомендуємо звернутися до податкового органу та за необхідності подати відповідну уточнюючу декларацію.