На території Бериславського району працюють архівні відділи у Великій Олександрівці та Нововоронцовці

4 Червня 2024

Зокрема, до архівного відділу у селищі Нововоронцовка, можуть звертатися мешканці Нововоронцовської, Новоолександрівської та Милівської (тільки с. Дудчани) територіальних громад. У селищі Велика Олександрівка до архівного відділу можуть звертатися мешканці Великоолександрівської, Калинівської та Борозенської територіальних громад.

Загалом з початку року працівниками архівних відділів району було видано 196 довідок соціально-правового характеру, із яких 143 про трудовий стаж, та 89 тематичних довідок.

Архівний відділ здійснює зберігання документів постійного строку зберігання, що утворилися в діяльності установ, підприємств та окремих осіб.

Якщо фізичній або юридичній особі необхідно отримати архівну довідку, копію або витяг, їй необхідно звернутися до спеціалістів відповідного архівного відділу.

Запити поділяють на тематичні, майнові та соціально-правового характеру.

Тематичні та майнові запити стосуються надання інформації з певної проблеми, теми за визначений хронологічний період, зокрема про:
🔸надання копій рішень, розпоряджень та постанов органів виконавчої влади та місцевого самоврядування;
🔸зміни в адміністративно-територіальному устрої районів, перейменування населених пунктів.

Всі запити тематичного характеру виконуються на платній основі.

Довідки соціально-правового характеру, які потрібні для виходу на пенсію, виконуються тільки за архівними документами і підтверджують стаж роботи, заробітну плату, відзначення урядовими нагородами та надаються безоплатно.